Φιλανθρωπικό Έργο

Από τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ δε θα μπορούσε να λείπει το φιλανθρωπικό έργο! Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες, αλλά και μικρότερες κινήσεις, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στέκεται σταθερά στο πλευρό των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Τις φιλανθρωπικές δράσεις του Ομίλου αγκαλιάζουν με αγάπη όλοι οι σπουδαστές μας, αλλά και μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ BAZAAR

Οι σπουδαστές του Ομίλου, με την υποστήριξη της διοίκησης, συμμετέχουν ενεργά στη διεξαγωγή εορταστικών Bazaar, μέσω προσφοράς ή κατασκευής δώρων, παρασκευής γλυκισμάτων και διάθεσής τους στο κοινό, με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων υπέρ σωματείων και ιδρυμάτων.

ΕΡΑΝΟΙ ΑΓΑΠΗΣ

Η διοίκηση του Ομίλου κινητοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τους σπουδαστές, τους γονείς, τους καθηγητές και το προσωπικό του Ομίλου να διαθέσει χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής ή άλλα χρηστικά αντικείμενα για να προσφερθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άποροι, άστεγοι, πλημμυροπαθείς, κ.λπ.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Οι σπουδαστές και το προσωπικό του Ομίλου είθισται να επισκέπτονται τα ιδρύματα και τα σωματεία ώστε να παραδίδουν οι ίδιοι τα έσοδα από τα Bazaar και τους εράνους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ειδικά για τα σωματεία που στεγάζουν ή υποστηρίζουν παιδιά, τα τμήματα Παιδαγωγικών, Ομορφιάς και Επισιτισμού του Ομίλου διεξάγουν κατά την επίσκεψή τους πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με στόχο να προσφέρουν λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΊΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πάνω από μία δεκαετία, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ τάσσεται στο πλευρό των παιδιών του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και συνεχίζει να στηρίζει το έργο του ιδρύματος με όλες του τις δυνάμεις, σε πείσμα των καιρών και ενάντια στις αντιξοότητες. Αποκορύφωμα των ενεργειών αυτών είναι η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Bazaar Αγάπης, η διεξαγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τα παιδιά του Ιδρύματος και η προσφορά εκπαιδευτικών υποτροφιών.

ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Εδώ και 14 έτη ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Αθήνας στηρίζει έμπρακτα, και είναι συνοδοιπόρος στο πολύτιμο έργο του ιδρύματος ΜΗΤΕΡΑ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί φωτεινό το χαμόγελο αυτών των παιδιών. Οι σπουδαστές του Ομίλου προσφέρουν κάθε χρόνο δώρα σε όλα τα παιδιά – χορηγία γνωστών εταιριών ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών – και διοργανώνουν χριστουγεννιάτικες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τα τελευταία χρόνια ο το Mediterranean College υποστηρίζει το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», προσφέροντας στο σύλλογο τα έσοδα Χριστουγεννιάτικων Bazaar που διοργανώνει αλλά και χρηματικές δωρεές από εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.

Ενδεικτικά, άλλα σωματεία και φορείς που έχουν υποστηριχθεί από φιλανθρωπικές δράσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ είναι: το Ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο, η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιών Αγία Άννα, το MDA Hellas, το ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, τα παιδικά χωριά SOS, ο Καλός Σαμαρείτης, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, το Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο Άρτος και Δράση, το ΚΑΠΗ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, η στέγη γυναικών Φροντίδα, το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση και σύνδρομο down Κόκκορη, και πολλά άλλα.

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΌΜΙΛΟ ΞΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Παρουσία του προέδρου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Μαρωνίτη, αλλά και πλήθους σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και εκπροσώπων κορυφαίων ΜΜΕ της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε το 2013 η εκδήλωση για την Εκστρατεία Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για τους πληγέντες του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες. Tόσο ο κόσμος όσο και χιλιάδες σπουδαστές ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προκειμένου να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν ρουχισμός, τρόφιμα και φάρμακα στις Φιλιππίνες. Αρωγός στην προσπάθεια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία TARGET PHARMA με τη σειρά HYDROVIT HEALTHCARE, η οποία διατέθηκε να προσφέρει σημαντική ποσότητα ειδών προς ανακούφιση των χιλιάδων πληγέντων από τον τυφώνα. Εκπαίδευση με το κύρος «ΞΥΝΗ» από το 1957