Γενικά events

O Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, στα εξήντα χρόνια της λειτουργίας του, έχει λάβει πολύ συχνά συμμετοχή, αλλά και έχει διοργανώσει μία σειρά από events με μοναδικό στόχο την ανάδειξη του Δίπολου «Αθλητισμός & Εκπαίδευση»!

Κορωνίδα των διοργανώσεων, τα δύο μεγάλα συνέδρια, με κεντρικό άξονα τη διασύνδεση του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκαν το 1996 και το 1997 υπό την αιγίδα της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Δήμου Πειραιά.

Άλλες Διοργανώσεις για τον Αθλητισμό και την Εκπαίδευση:

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΟΦΟΚΛΗ ΞΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Βραβείο για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό έλαβε ο καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, χορηγός της ομάδας μπάσκετ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ και θερμός υποστηρικτής της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Αθλητισμού και Εκπαίδευσης. Το βραβείο απονεμήθηκε από το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Ομίλου ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης».

Η UNESCO ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟ ΣΟΦΟΚΛΗ ΞΥΝΗ

Σε σπουδαία εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η UNESCO βράβευσε τον κ. Σοφοκλή Ξυνή για τη σημαντική προσφορά του στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση και την ελληνική οικογένεια που τόσο πολύ δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από την κρίση. Η βράβευση αυτή αποτελεί μία ακόμα σπουδαία αναγνώριση στις ενέργειες του Εκπαιδευτικού Όμιλου ΞΥΝΗ για την ενίσχυση του Διπόλου Αθλητισμός- Εκπαίδευση, το οποίο, όπως δήλωσε, ο κος Σοφοκλής Ξυνής, στο πλαίσιο της βράβευσης, αποτελεί προτεραιότητα από ιδρύσεως του Ομίλου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί φορείς του Ομίλου ΞΥΝΗ διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων με τη μορφή συνεδρίων, ημερίδων, διαλέξεων και συζητήσεων με κεντρικό θέμα τον αθλητισμό. Τις εκδηλώσεις αυτές καλούνται να παρακολουθήσουν τόσο οι σπουδαστές του Ομίλου όσο και το ευρύτερο κοινό. Θέματα πρόσφατων εκδηλώσεων: Αθλητισμός και Αναβολικά, Ολυμπισμός και πολιτεία: Ολυμπιακή Προετοιμασία και Δυσκολίες, Αθλητισμός και Εκπαίδευση, Αθλητισμός, τυχερά παιχνίδια και ΜΜΕ, Μηχανοκίνητος Αθλητισμός, Αθλητική Φυσικοθεραπεία, Αθλητικό Μάνατζμεντ κ.α.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Πιστός αρωγός στον Αθλητισμό και την εκπαίδευση των πρωταθλητών μας -ώστε να είναι εξασφαλισμένο το επαγγελματικό τους μέλλον μετά την καριέρα τους στο στίβο- ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ έχει προσφέρει υποτροφίες σπουδών ύψους άνω των 70.000 ευρώ σε κορυφαίους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Στίβου.
Οι υποτροφίες στους «χρυσούς» αθλητές μας, που αγωνίζονται και δίνουν την ψυχή τους για να διακριθούν για την Ελλάδα, ανυψώνοντας το εθνικό μας φρόνημα, έρχονται ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους, καθώς αποτελούν «εισιτήρια» για το επαγγελματικό τους μέλλον.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης του αθλητισμού με την εκπαίδευση και της παροχής στους Έλληνες αθλητές κάθε δυνατής υποστήριξης ως αντίβαρο της ελλιπούς αρωγής της Πολιτείας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ συνάπτει πολυεπίπεδες συνεργασίες με αθλητικά σωματεία, ομάδες και ενώσεις. Ειδικά μνημόνια συνεργασίας έχουν υπογραφεί για το σκοπό αυτό και εκπαιδευτικές υποτροφίες έχουν διατεθεί:

  • στον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων)
  • στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ
  • στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών
  • στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
  • στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά
  • {star-snippet}

Εκπαίδευση με το κύρος «ΞΥΝΗ» από το 1957