Εθελοντισμός

Από τις αθλητικές διοργανώσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ δε θα μπορούσε να λείπει η εθελοντική δράση! Άλλωστε, οι αξίες και τα ιδεώδη που προάγει ο αθλητισμός όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και ο σεβασμός είναι άμεσα συνυφασμένες με την ουσία του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Πάντα ευαισθητοποιημένος και ενεργός σε θέματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ έχει σε πολλές περιπτώσεις συνδέσει τον αθλητισμό με τον εθελοντισμό, προτρέποντας τους σπουδαστές και το προσωπικό να συμμετέχουν σε εθελοντικές αθλητικές δράσεις και διοργανώνοντας μεγάλους φιλανθρωπικούς αγώνες για την ενίσχυση φιλανθρωπικών συλλόγων.

ΠΣΑΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗΝ «ΠΙΣΤΗ»

Στο πλευρό των παιδιών που δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο στάθηκε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, συνασπίζοντας τις δυνάμεις του με τον ΠΣΑΠ(Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών) και την ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (Σταθερές Συγκοινωνίες), σε έναν σπουδαίο φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς ιστορικό προηγούμενο! Για πρώτη φορά, η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΣΑΠ, στην οποία συμμετέχουν διεθνείς ποδοσφαιριστές και πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, αντιμετώπισε στο γήπεδο σπουδαστές Εκπαιδευτικού Ομίλου, για ιερό σκοπό!

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

To Mediterranean College, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Α. Ό. Ένωση Ιλίου, διοργάνωσε, το Μάρτιο του 2016, φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Ένας φιλανθρωπικός αγώνας που ευαισθητοποίησε το Δήμο Ιλίου και το Δήμαρχό του κ. Νίκο Ζενέτο ο οποίος έθεσε άμεσα την εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου, παρέχοντας όλες τις δυνάμεις του Δήμου.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "REBUILD KEFALONIA"

Ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό αγώνα ήθους, ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας υποστήριξε το 2014 ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά των κατοίκων της Κεφαλονιάς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό. Στον αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο  Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α, συμμετείχαν παλαίμαχοι Έλληνες ποδοσφαιριστές και βετεράνοι διάσημοι παίκτες της Ευρώπης.

SPECIAL OLYMPICS

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, υπογράφοντας Μνημόνιο Συνεργασίας για το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των SpecialOlympics – Αθήνα 2011, κινητοποίησε πάνω από 600 σπουδαστές του να συμμετέχουν ενεργά ως εθελοντές στη διοργάνωση των αγώνων. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, συνέβαλε στη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, στην καλλιέργεια της ιδέας του εθελοντισμού στους σπουδαστές του αλλά και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την αυτοεκτίμηση και την υπεράσπιση των ικανοτήτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία. Στον πρόεδρο του Ομίλου Σοφοκλή Ξυνή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά του στο πρόγραμμα εθελοντισμού του κινήματος των SpecialOlympics και στην καλλιέργεια της ιδέας του Εθελοντισμού.

Παράλληλα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και ο Π.Σ.Α.Π. έχουν ενώσει πολλές φορές τις δυνάμεις τους για κοινωφελείς σκοπούς, συνδιοργανώνοντας ποικίλες δράσεις με σκοπό να δώσουν ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης, να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε κοινωνικά θέματα και να συγκεντρώσουν χρήματα για οργανισμούς που χρόνια τώρα προσφέρουν στους συνανθρώπους μας.

Εκπαίδευση με το κύρος «ΞΥΝΗ» από το 1957