Αγωνιστικά events

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ «αγωνίζεται» για την ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός & Εκπαίδευση» και μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων  και τη συμμετοχή σε  αθλητικά τουρνουά και πρωταθλήματα.

Μερικά από τα σημαντικότερα αθλητικά events στα οποία έχει λάβει μέρος ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Με πρωτοβουλία του Mediterranean College, διοργανώθηκαν τον Οκτώβριο του 1990 οι πρώτοι πανελλήνιοι Κολεγιακοί Αγώνες Στίβου, στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Στους αγώνες συμμετείχαν φοιτητές και σπουδαστές ιδιωτικών Κολεγίων, αλλά και δημοσίων πανεπιστημίων με κριτές που είχαν οριστεί από τον ΣΕΓΑΣ. Οικοδέσποινα ήτα η πρωταθλήτρια του ύψους Νίκη Γκαβέρα ενώ την πρωτοβουλία υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους στους αγώνες οι πρωταθλητές μας και μετέπειτα ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου και Λάμπρος Παπακώστας. Για την πρωτοβουλία τους αυτή, ο Σοφοκλής Ξυνής και το Mediterranean College βραβεύτηκαν από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKET, VOLLEYBALL & MINI SOCCER

Ομάδες από όλους τους φορείς του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ οργανώνονται, προπονούνται και συμμετέχουν σε αθλητικά τουρνουά. Σημαντικές στιγμές, η διοργάνωση του τουρνουά Basket «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ», καθώς και η διάκριση της ομάδας του Mediterranean College, η οποία κατέκτησε το Κολεγιακό Πρωτάθλημα MiniSoccer το 2005.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004: ΟΜΑΔΑ ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ ΕΟΞ

Με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στη χώρα μας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ έκανε ευρέως γνωστό ένα νέο -για τα ελληνικά δεδομένα- άθλημα, το Χόκεϊ Επί Χόρτου, ιδρύοντας αντίστοιχη ομάδα.

ΓΥΡΟΣΤΗΣΑΘΗΝΑΣacropolis-marathon

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ήταν υποστηρικτής εκπαίδευσης στον «1ο Acropolis Half Marathon», γνωστό και ως «ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» το 2012. Στο πλαίσιο της λαμπρής και μείζονος σημασίας διοργάνωσης του 1ου Acropolis Half Marathon, το «XINIS RUNNER TEAM» του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ έδωσε δυναμικό «παρών», ολοκληρώνοντας έναν παράλληλο αγώνα δρόμου και προσκαλώντας όλους τους φίλους της εκπαίδευσης να τρέξουν εθελοντικά για την Αθήνα μας.

ATHENS HALF MARATHON

athens-half-marathon: Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ήταν συνδιοργανωτής στον AthensHalfMarathon, τον 3ο Ποσειδώνιο Ημι-μαραθώνιο που διεξήχθη τον Μάιο του 2012 στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, στον οποίο συμμετείχαν 3.000 αθλητές! Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού συμβολικού ημι-μαραθωνίου, πραγματοποιήθηκε ο «Αγώνας Διασκέδασης» («XINIS FunRun»), όπου έτρεξαν περισσότεροι από 300 σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.

ΑΘΛΟΔΙΑΔΡΟΜΗ 2012

athlodiadromi-Με στόχο την ενδυνάμωση του αθλητικού ιδεώδους μέσα στην ελληνική οικογένεια, αλλά και της ευγενούς άμιλλας από την παιδική κιόλας ηλικία, ο  Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ήταν μεγάλος χορηγός και υποστηρικτής στην «Αθλοδιαδρομή 2012», το 1ο ποδοσφαιρικό τουρνουά για αγόρια και κορίτσια της Ε' και ΣΤ' δημοτικού, όλων των σχολείων της Αττικής.

KALLITHEA RUN

Στο «Kallithearun 2014» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Καλλιθέας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών αλλά και οπαδών του τρεξίματος, πήρε μέρος ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, τρέχοντας στο μαραθώνιο και υποστηρίζοντας, παράλληλα, τη διοργάνωση σε εθελοντικό επίπεδο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ παροτρύνει τους σπουδαστές του να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις, χρηματοδοτώντας τη σύσταση αθλητικών ομάδων σπουδαστών και εξασφαλίζοντας προπονητές, εμφανίσεις και χώρους προπόνησης. Οι ομάδες minisoccer 5X5 και καλαθοσφαίρισης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ έχουν διακριθεί στα τουρνουά που διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κολεγίων ή από άλλους διοργανωτές, στα οποία συμμετέχουν ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΧΟΡΗΓΙΑ/ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στέκεται αρωγός σε προσπάθειες ανάδειξης των ιδανικών του αθλητισμού και της διείσδυσης του αθλητικού πνεύματος στη νεολαία. Για το λόγο αυτό, συμμετέχει ως χορηγός ή ως υποστηρικτής σε αξιόλογες αθλητικές δράσεις που διοργανώνουν διάφοροι φορείς, όπως:

  • Η Αθλοδιαδρομή (τουρνουά ποδοσφαίρου μαθητών Ε και ΣΤ Δημοτικού)
  • Το N'JOY Uni-leagueCup (τουρνουά 5X5 για φοιτητές & σπουδαστές)
  • Το Acropolis Half Marathon (Γύρος Αθήνας)
  • Το Athens Half Marathon (ΠοσειδώνιοςΗμιμαραθώνιος

Εκπαίδευση με το κύρος «ΞΥΝΗ» από το 1957