Εκπαιδευτικό Τμήμα

Ο Αθλητισμός είναι ένας δυναμικός κλάδος που αναπτύσσεται συνεχώς.

Ωστόσο, στη χώρα μας, η έλλειψη στελεχών καταρτισμένων στη διαχείριση του αθλητικού προϊόντος, έχει αποδειχθεί πολύ συχνά τροχοπέδη στην ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, με σαφή προσανατολισμό στη διασύνδεση του Αθλητισμού και της Εκπαίδευσης, εδώ και 60 χρόνια, προσφέρει μέσω των Εκπαιδευτικών Φορέων του, ολοκληρωμένα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης στον κλάδο του Αθλητισμού.

Σπουδές με πλεονεκτήματα:

  • Διδασκαλία από καταξιωμένους επαγγελματίες του Αθλητισμού.
  • Συνεργασία με 125 κορυφαίους αθλητικούς  συλλόγους σε όλα τα αθλήματα, γεγονός που εξασφαλίζει  την  πρακτική άσκηση & επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας.
  • Εργαστηριακή & βιωματική εκπαίδευση και στις εγκαταστάσεις του δικτύου συνεργατών μας (Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος, ΟΑΚΑ,GoldenGym, Proponisis κλπ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Κρατικό Δίπλωμα. Πρόγραμμα πάνω στην εκγύμναση και προετοιμασία ομάδων ή/και που παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να συμμετέχει στο σχεδιασμό και την προετοιμασία συγκεκριμένων τακτικών σε real-time αγώνες.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Κρατικό Δίπλωμα. Σπουδάζοντας στην ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Αθλητισμό», εξειδικεύεσαι στην οργάνωση και διοίκηση αθλητικών ομάδων, συλλόγων και φορέων. Σαν επαγγελματίας στον κλάδο του Αθλητισμού, θα μπορείς να ασκείς καθήκοντα Manager, MarketingManager και Επικοινωνίας. 

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

Κρατικό Δίπλωμα. Ο απόφοιτος του προγράμματος έχει τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες, που τον καθιστούν ικανό να παρέχει τις υπηρεσίες του σε υγιή άτομα, αλλά και σε ασθενής, αναφορικά με τη σωστή διατροφή.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Κρατικό Δίπλωμα. Ο απόφοιτος της ειδικότητας είναι ο επαγγελματίας της Υγείας ο οποίος με σύγχρονες τεχνικές και φυσικά μέσα εξασφαλίζει την αποκατάσταση σωματικών και κινητικών προβλημάτων, τα οποία οφείλονται σε ασθένειες, ειδικές παθήσεις ή ατυχήματα συμβάλλοντας έτσι στην επιστροφή του ατόμου στις καθημερινές του δραστηριότητες.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κρατικό Δίπλωμα. Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που επικεντρώνεται στις απαιτήσεις του χώρου, μέσω της συμμετοχής των σπουδαστών στην έρευνα και στην δημιουργία αθλητικού ρεπορτάζ, για τον Τύπο αλλά και για τα ραδιοφωνικά και ψηφιακά ΜΜΕ.

SPORTSPSYCHOLOGY

ExecutiveDiploma. Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που επικεντρώνεται στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, καθώς και στο πως επηρεάζεται αυτή η συμπεριφορά στο πλαίσιο της άθλησης.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Bachelor. Πρόγραμμα σπουδών στον κλάδο της  Φυσικοθεραπείας, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση Φυσικοθεραπευτών και στην κατάλληλη προετοιμασία τους ώστε να είναι ικανοί να αξιολογούν να θεραπεύουν και να αποκαθιστούν διάφορες παθήσεις, αλλά και να προλαμβάνουν σοβαρότερα προβλήματα.

AΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ProfessionalDiploma.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της φυσικοθεραπείας και επιθυμούν εξειδίκευση και ευρύτερο γνωστικό υπόβαθρο στην αθλητική φυσιοθεραπεία. Περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένα εργαστηριακά μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια  (πρώτες βοήθειες σε τραυματισμούς αθλητών και μετεγχειρητική αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων).

PERSONALTRAINING

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην σωστή εκπαίδευση του σπουδαστή, ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάζει και να εφαρμόζει κατά περίπτωση το πρόγραμμα εκγύμνασης των ατόμων που αναλαμβάνει.

SPORTSSCIENCE- ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ

HND.  Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν εφαρμοσμένες γνώσεις & τεχνικές στους τομείς της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής, με έμφαση στην Προπονητική.

SPORTSMANAGEMENT

ExecutiveDiploma. Η Αθλητική Βιομηχανία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι αθλητικοί οργανισμοί δημιουργούν την ανάγκη για καταρτισμένα, εξειδικευμένα στελέχη που θα ανταποκριθούν με επαγγελματισμό στον απαιτητικό κλάδο του αθλητισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Το πρόγραμμα παρέχει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση  αναφορικά με την φιλοσοφία την στρατηγική την δομή και την οργάνωση ενιαίου προγραμματισμού εκπαίδευσης και προπόνησης αθλητικών ακαδημιών.

Εκπαίδευση με το κύρος «ΞΥΝΗ» από το 1957